Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Edremit'teki Körfez Ulu Camiye, Vali İlgisi

Edremit

Edremit ilçesinde 3 Şubat 2012 tarihinde Çam Tepede törenle temeli atılan Türk İslam Sanatları Müzesi olacak şekilde kültür ve sanat içinde tasarlanan, Edirne Selimiye Camisinin biraz

Edremit ilçesinde 3 Şubat 2012 tarihinde Çam Tepede törenle temeli atılan Türk İslam Sanatları Müzesi olacak şekilde kültür ve sanat içinde tasarlanan, Edirne Selimiye Camisinin biraz küçüğü olup ve Ege Bölgesinin en büyük camisi özelliğini taşıyan ‘Edremit Körfez Ulu Camisini' Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ziyaret edip, incelemelerde bulunup inşaatı konusunda bilgi aldı.
Balıkesir'in değil Ege Bölgesinin en büyük camisinin burada inşaatını devam ettiği bilgisini alan ve Cami yaptırmak ve yaşatmak bir ibadettir” diyen Vali Ahmet Turhan, Önümüzdeki günlerde kaymakamlar, belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları başkanları ile bölgedeki işadamları bir araya gelelim. Bende geleceğim ve bu inşaatı en kısa sürede inşallah birlikte bitirelim” dedi.
İstanbul'un Çamlıca Tepesi, Pisrloti Tepesi neyse Körfezin incisi Edremit'te de Edremit Körfez Ulu Camisinin bulunduğu Çam Tepe'de öyle olacaktır. Çam Tepede ki Edremit Körfez Ulu Camisine yapılacak olan ziyaretler ile cami yapısı içerisindeki kültür ve sanat çalışmaları ile de ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” diyen Edremit Körfez Ulu Camii Yaptırma Derneği Başkanı Lütfü Karamanoğlu, Camiye hayır sahibi ve bağış yapan kişiler dilerlerse cami içerisindeki bazı yapılara o hayırsever kişilerin adlarının da verilebileceğini söyledi.
ULU CAMİ, 4 MİNARELİ 12 ŞEREFELİ VE 4 BİN KİŞİLİK”
Edremit Körfez Ulu Camisinin 4 minareli, 12 şerefeli, 8 bin 500 metre kare alan oturan ve bin 850 metre kare inşaat alanına sahip 3 bin 500 kişilik camide 3500 – 4000 kişi aynı anda ibadet yapabileceği Ege`nin en büyük camisi olacağı bilgisi veren Dernek Başkanı Karamanoğlu, "Edremit Körfez Ulu Camisi" yakın ilgi bekliyor” dedi.
Edremit`in Çamtepe Mahallesinde bulunan Edirne`deki Selimiye Camisinin modern bir benzeri ve Türk İslam Sanatları Müzesi olacak şekilde tasarlanan bitirilip, ibadete açılacak olan "Edremit Körfez Ulu Camisi" yakın ilgi bekliyor” diyen Başkan Karamanoğlu,  Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Edremitli işadamlarına teşekkür etti ve Edremit Körfezindeki hayırseverler ile kişi ve kuruluşların yakın desteklerini beklediklerini söyledi.
ZİYARETE İLGİ BÜYÜK OLDU
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ziyaretine Edremit Kaymakam vekili Ali Uslanmaz, Edremit Belediye Başkanı Fatih Çağlar, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, Edremit MHP İlçe Başkanı Ahmet Soylu, Edremit İlçe Müftüsü Keramettin Demir, Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, ESİAD Başkanı Osman Demir, Edremit Roman Dernekleri başkanları, Edremit İl Genel Meclisi ve belediye meclis üyeleri eşlik etti. 
Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı